Geo-energie en warmtepompsystemen

Voor overheden en commerciële partjien zoals boor- en intstallatiebedrijven, vastgoed- en energiepartijen en projecontwikkelaars. 

We hebben kennis en ervaring met geo-energie en warmtepompen

Groenholland Geo-energie doet zowel nationaal als internationaal onderzoek naar warmtepompen met bodem als bron. In Nederland betreft het diverse TKI-projecten met kennisinstituten zoals Deltares of het Water Research Institute (KWR). Internationaal werken we samen met Europese partners in onderzoeksprojecten zoals Geofit en projecten van de International Energy Agency (IEA). Liefst eerst een introductie op het onderwerp? Groenholland geeft ook presentaties en workshops speciaal voor uw organisatie! 

Warmtepomp en bodem
Schoenmakershoek met bodemwarmtepomp in Etten-leur

In 2003 ontwierpen we samen met Etten-Leur een aardgasvrije wijk

Een voorbeeld is de wijk “Schoenmakershoek” in de gemeente Etten-Leur. Deze gasloze wijk is gebouwd in de periode 2003-2010 met zo’n 1200 woningen met elke een eigen warmtepomp met bodemkoppeling. In totaal gaat het om zo’n 7-8 Mw aan warmtepomp capaciteit. Nu in 2023 is de wijk al meer dan tien jaar in gebruik en is heerst bij de gebruikers grote tevredenheid.

Intensieve monitoring van de bodemtemperatuur in de periode 2011-2018 bevestigt dat de destijds gehanteerde uitgangspunten voor de energiehuishouding van de woningen. Dit project leert ons ook dat bij grootschalig gebruik de bodem dit een zeer efficiënte energiebron is en blijft. Meten is weten! 

Productontwikkeling op alle gebieden binnen geo-energie

Productontwikkeling varieert binnen Groenholland. We dragen bij aan het ontwikkelen van boormachines, bodemwarmtewisselaars en meet-en regeltechniek voor warmtepompsystemen. Ook kunnen we complete “turn key” warmtepomp installaties bouwen. We zijn ook bezig met het digitaliseren van onze rekenmethodes. Het doel is een grootschaliger gebruik van gesloten bodemenergie met beleid in Nederland en daarbuiten mogelijk te maken!

warmtepomp en bodem met Groenholland

Wil je kennis maken of heb je advies nodig? Neem contact met ons op!

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze oplossingen jouw aardgasvrije ambities naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen kunnen we vrijblijvend de mogelijkheden bespreken en de specifieke behoeftes in kaart brengen!

Melding bodemenergie
Melding bodemenergie